PvdA Hellendoorn vragen over Rotonde, Fontein en Wandelroutes Kruidenwijk

22 februari 2018

De PvdA bezocht de afgelopen week met rozen een deel van de kruidenwijk om met inwoners te spreken over wat er speelt in en om de kruidenwijk in voorbereiding op het debat van afgelopen woensdag. In gesprekken met inwoners en het debat kwamen een aantal onderwerpen aan bod zoals de situatie met betrekking tot de rotonde Helmkruidlaan – Baron van Stern Bachlaan, de fontein op het Kuperserf plein en het gebrek aan goede voetpaden tussen Kruidenwijk en Nijverdal.

De rotonde Helmkruidlaan – Baron van Stern Bachlaan blijft een aanhoudend punt van zorg voor inwoners van de Kruidenwijk. Ook is door PvdA leden persoonlijk gezien dat er nog steeds gevaarlijke situaties en bijna aanrijdingen met fietsers plaatsvinden. De waarschuwingslichten lijken wel te helpen en de PvdA is groot voorstander van dergelijke creatieve manieren om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Niettemin moet het wel geëvalueerd worden en waar mogelijk verbeterd door bijvoorbeeld de sensor aan te passen zodat de waarschuwingsverlichting eerder aan gaat of de bosschage te snoeien en de rotonde overzichtelijker te maken.

Twee andere punten die aan bod kwamen waren de fontein op het plein en het missen van een voetpad naar Nijverdal vanuit de Kruidenwijk. Over de fontein kwam de vraag of deze niet in de zomer weer aangezet kon worden en zonder een voetpad moeten wandelaars op het fietspad lopen wat soms ongewenst is.

Reden voor de PvdA Hellendoorn om hierover een aantal vragen te stellen aan het college of de mogelijkheden hiervoor al eens zijn bekeken en hoe dit eventueel gerealiseerd kan worden.