16 maart 2015

PvdA spreekt met Wmo-raad, bezoekt zorgboerderij en opent zorgmeldpunt

PvdA Raadslid Anja ter Harmsel en PvdA kandidaat voor de provinciale staten Mark Paalman bezochten vandaag zorgboerderij De Lachende Geit. Hier gingen zij in gesprek over hoe de mensen van de zorgboerderij tegen de huidige veranderingen aankijken. Met name de uitdagingen rondom aanbesteding en regelgeving kwamen hierbij aan bod, maar ook hoe positief deze vorm van dagbesteding uitpakt. Het is mooi om te zien hoezeer de mensen op deze zorgboerderij hun plekje hebben gevonden en hoe zij hier aan de slag kunnen.

Eerder deze week belegde de PvdA Hellendoorn ook al een vergadering met leden van de Wmo-raad en een ZZP’er actief in de zorg over de huidige gang van zaken rond de Wmo. Hier kwamen met name de keukentafelgesprekken nadrukkelijk aan bod en het onderzoek dat de Wmo-raad hiernaar doet om uit te zoeken hoe inwoners van Hellendoorn deze gesprekken ervaren.  De PvdA steunt dit initiatief van harte en roept het college op om hier steun aan te verlenen.

De PvdA is blij dat in de komende maanden de gemeente Hellendoorn serieus werk gaat maken om alle zorgvragers te bezoeken, om zo een goed beeld te krijgen naar wat mensen nodig hebben. Het is hierbij wel van belang dat er zorg op maat wordt geleverd en dat het niet simpelweg gesneden in bijvoorbeeld het aantal uren huishoudelijke zorg.

De PvdA is daarom van plan om in de komende maanden na de verkiezingen weer een aantal bezoeken af te leggen om te horen hoe inwoners van de gemeente Hellendoorn de komende veranderende zorg ervaren. U kunt tevens direct contact opnemen via ons zorgmeldpunt.

Tevens wil de PvdA iedereen oproepen die een keukentafelgesprek heeft gehad met de gemeente en ervaringen (zowel positief als negatief) hierover wil delen met de Wmo-raad, om contact op te nemen met stichting de Welle.